Omgeving

Wat is er te doen in de omgeving van Emmen

Camping Oosterbos in Nieuw-Dordrecht ligt in de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe. Een vrijetijds gemeente bij uitstek. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische fiets- en/of wandeltochten.

Plaggehut Veenpark

Vanaf de camping loopt u zo Het Oosterbos in en op loop afstand kunt u ontspannen vissen in het Koning Willem-Alexanderkanaal. Het prachtige hoogveenreservaat Bargerveen huisvest tal van bijzondere dieren en planten en in het Veenpark (voorheen Veenmuseum) beleeft u de rijke geschiedenis van het veen van heel dichtbij.

Beroemd is natuurlijk Wildlands Adventure Zoo Emmen, heerlijk voor een dagje uit. Een zeer innovatief themapark. Dit allemaal in Zuidoost-Drenthe binnen een straal van 3,5 tot 8,5 kilometer van onze camping. Ook als u een camperplaats zoekt in de omgeving Emmen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Stenen Oosterbos Gemeente Emmen Direct vanaf de camping en camperplaats heeft u toegang tot Het Oosterbos met een voor veel mensen onbekend en ongekend karakter. Een bos, afwisselend met heide en vennetjes, heel anders dan het gemiddelde bos in Nederland. Het Beleefkanaal met haar bijzondere sluis is bereikbaar via het bospad langs de camping op ongeveer 950 meter. Wat is er mooier dan een dagje op een stoeltje aan een sluis te zitten!

De gasten kunnen op een actieve, onderhoudende en verrassende wijze kennis nemen van de historie en de ontwikkelingen van dit gebied in het Zuidoost-Drenthe. Het Veenpark en het op loopafstand gelegen Museum Collectie Brands kan daarin een belangrijke rol vervullen.

Camping Oosterbos is de ideale locatie als rustplaats als u deelneemt aan de Drentse Fietsvierdaagse. Vier dagen fietsen in het veelzijdige Zuidoost-Drenthe. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische fietstochten. Onze camping is de dichtstbijzijnde camping vanaf de startplaats in Emmen (4,5 kilometer). Werd de vierdaagse traditiegetrouw altijd van dinsdag tot en met vrijdag gereden, met ingang van 2023 wordt dat donderdag tot en met zondag. Zoals vanouds staan de routes bol van de activiteiten en kinderen tot en met 12 jaar fietsen dit jaar gratis mee. De achtenvijftigste vierdaagse is dit jaar van 27 tot en met 30 juli en de inschrijving start op 29 maart.

Het Hello Festival op 23 juni 2023 in Emmen is de trots van Drenthe. Het meest hartverwarmende en mooiste evenement van het Noorden. Een no-nonsense samenkomen van bezoekers en artiesten. Noem het een reünie! Bij het Hello Festival draait het om saamhorigheid, gezelligheid, dansen en plezier maken. Bourgondisch zou je het kunnen noemen! Hello Festival gangers zijn uiteraard welkom op Camping Oosterbos, maar let op! Tijdig boeken, want vol is immers vol!

Tot slot! U hoeft zich echt niet te vervelen in de omgeving van onze camping. Bovenstaande zijn enkele ‘hotspots’ maar er valt voldoende te beleven. Meer informatie en/of foldermateriaal, fiets- en wandelroutes en Het Drentse Veenland Voordeelpas zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Buttons-Footer-Oosterbos-1.png

Camping Oosterbos

Onze landelijk gelegen camping en camperplaats grenst aan Het Oosterbos, gemeente Emmen
Buttons-Footer-Oosterbos-2.png

Adresgegevens

Camping OosterbosHerenstreek 1307885 AV, Nieuw Dordrecht
Buttons-Footer-Oosterbos-receptie.png

Contact

Telefoon: (+31) 591 76 40 42Mobiel: (+31) 6 52 88 92 99E-mail: info@campingoosterbos.nl

© 2023 Camping Oosterbos (voorheen Het Heerenhof) Emmen | Gelegen op UNESCO Global Geopark 'De Hondsrug'