Zaterdag 27 april kleurt Emmen oranje. Dan staan de deuren open voor de Koninklijke familie en voor het hele land. Koningsdag wordt een Oranjefeest voor iedereen.

Vanuit het Hart

Ruimte, energie en trots. Dat zijn de drie thema’s die tijdens Koningsdag 2024 centraal staan. Deze woorden zitten in het hart van Emmenaren en daarom is het logo een vlinder die uit drie harten is opgebouwd. Het past bij het gevoel dat Emmen dit jaar op 27 april tijdens het bezoek van de Koning en zijn familie over wil brengen: vanuit het hart.

Route

De Koning en zijn familie maken een wandeling door het centrum van Emmen. Koning Willem-Alexander, leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke familie beginnen hun bezoek aan Emmen op Koningsdag op het Noorderplein. Daarna wandelen zij via de Hoofdstraat naar het Marktplein. De wandeling gaat verder via de Hoofdstraat (tussen Lindenhof en Hospershuis) naar de ingang van het Rensenpark om dan via het Kerkplein richting het gemeentehuis te lopen. Vanaf daar legt de Koninklijke familie het laatste deel van de route af. Via het skatepark en Wildlands wandelen zij naar het Raadhuisplein. Daar wordt het bezoek feestelijk afgesloten op het hoofdpodium.

Download de routekaart

Pleinen

De Koninklijke familie komt tijdens de wandeling langs een aantal pleinen waar verschillende thema’s het verleden van de gemeente met het heden verbinden. Dit geeft de kans om de ambities van Emmen te laten zien.

Veel vermaak

Tijdens Koningsdag is er genoeg te beleven in de binnenstad van Emmen en langs de route. Zo treden Daniel Lohues, Bouke en Jannes top tijdens Koningsdag.

Overnachten Koningsdag Emmen

Bezoekt u Koningsdag in Emmen en bent u opzoek naar een kampeer- of camperplaats, dan bent u van harte welkom op Camping Oosterbos. Eventueel kunt u overnachten in één van onze luxe huisjes.