Emmen staat bekend om zijn rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Met een scala aan activiteiten en evenementen gepland voor dit jaar, is de Drentse stad een bestemming die bezoekers van alle leeftijden en interesses zal bekoren.

Activiteiten in de Natuur

Voor natuurliefhebbers biedt Emmen een overvloed aan mogelijkheden om de prachtige omgeving te verkennen. Het (voorheen) Noorder Dierenpark Emmen, nu bekend als Wildlands Adventure Zoo Emmen, is een must-visit bestemming voor gezinnen en dierenliefhebbers. Het park herbergt een diverse verzameling van exotische dieren en biedt spannende attracties en shows.

Daarnaast kunnen avonturiers genieten van de uitgestrekte bossen en heidevelden die de regio omringen. Met talloze wandel- en fietspaden is er altijd een nieuwe route te ontdekken. Het Hunebedcentrum, gelegen in Borger, zo’n twintig kilometer vanaf Emmen, is ook een fascinerende plek om meer te leren over de prehistorische geschiedenis van de regio.

Culturele Evenementen

Emmen bruist het hele jaar door van culturele activiteiten en evenementen. In de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van festivals zoals het Hello Festival. Dit festival trekt muziekliefhebbers van heinde en verre met optredens van bekende nationale- en internationale artiesten. Wat ook niet mag ontbreken op uw uitgaanskalender is het C’est la Vie Festival gehouden op 21 juli. Het gevarieerd dagprogramma bevat de meest geweldige straattheateracts. Voor liefhebbers van delicatessen en ambachtelijke producten is de wekelijkse markt op vrijdag in het centrum van Emmen een niet te missen ervaring.

Sportieve Evenementen

Sport speelt een belangrijke rol in de gemeenschap van Emmen, en het hele jaar door worden er verschillende sportieve evenementen georganiseerd. Op de 1e zondag (28 juli) na de Tour de France vindt in Emmen één van de grootste wielercriteriums van Nederland plaats: De Gouden Pijl! Het wielren- en amusementsspektakel van Emmen trekt jaarlijks duizenden mensen.

Kortom

Emmen biedt een diverse en boeiende reeks activiteiten en evenementen voor bezoekers van alle achtergronden en interesses. Of u nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, culturele ontdekkingen wilt doen of gewoon wilt genieten van de gastvrijheid van de lokale gemeenschap, Emmen heeft voor elk wat wils.

Overnachten

Plan uw reis naar deze bruisende stad in Drenthe en laat u verrassen door alles wat het te bieden heeft. Wilt u een dag naar bijvoorbeeld Wildlands Emmen, Het Veenpark, Van Gogh in Nieuw-Amsterdam? Voor het reserveren van een overnachting op Camping Oosterbos. Klik op onderstaande button!