Omgeving Emmen

Wat is er te doen in de omgeving van Emmen

Camping Oosterbos in Nieuw-Dordrecht ligt in de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe. Een vrijetijds gemeente bij uitstek. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische fiets- en/of wandeltochten.

Vanaf de camping loopt u zo Het Oosterbos in en op loop afstand kunt u ontspannen vissen in het Koning Willem-Alexanderkanaal. Het prachtige hoogveenreservaat Bargerveen huisvest tal van bijzondere dieren en planten en in het Veenpark (voorheen Veenmuseum) beleeft u de rijke geschiedenis van het veen van heel dichtbij.

Beroemd is natuurlijk Wildlands Adventure Zoo Emmen, heerlijk voor een dagje uit. Een zeer innovatief themapark. Dit allemaal in Zuidoost-Drenthe binnen een straal van 3,5 tot 8,5 kilometer van onze camping. Ook als u een camperplaats zoekt in de omgeving Emmen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Direct vanaf de camping en camperplaats heeft u toegang tot Het Oosterbos met een voor veel mensen onbekend en ongekend karakter. Een bos, afwisselend met heide en vennetjes, heel anders dan het gemiddelde bos in Nederland. Het Beleefkanaal met haar bijzondere sluis is bereikbaar via het bospad langs de camping op ongeveer 950 meter. Wat is er mooier dan een dagje op een stoeltje aan een sluis te zitten!

De gasten kunnen op een actieve, onderhoudende en verrassende wijze kennis nemen van de historie en de ontwikkelingen van Zuidoost-Drenthe. Het op loopafstand gelegen Museum Collectie Brands is daarom de moeite waard om te bezoeken..

Het Hello Festival op 8 juni 2024 in Emmen is de trots van Drenthe. Het meest hartverwarmende en mooiste evenement van het Noorden. Een no-nonsense samenkomen van bezoekers en artiesten. Noem het een reünie! Bij het Hello Festival draait het om saamhorigheid, gezelligheid, dansen en plezier maken. Bourgondisch zou je het kunnen noemen! Hello Festival gangers zijn uiteraard welkom op Camping Oosterbos, maar let op! Tijdig boeken, want vol is immers vol!

Een keer per jaar wordt in het centrum van Emmen het C’est la Vie Festival gehouden in 2024 is dit op 21 juli. Het gevarieerd dagprogramma bevat de meest geweldige straattheateracts, elk jaar kunt u de leukste acts tegenkomen voortbewegend door het centrum of op vaste posities, tussendoor kunt u genieten van een grote braderie en vlooienmarkt.

Emmen is eens per jaar het middelpunt van sportminnend Nederland en ver daarbuiten. Op de 1e zondag na de Tour de France vindt in Emmen een van de grootste wielercriteriums van Nederland plaats: Het wielren- en amusementsspektakel van Emmen trekt jaarlijks duizenden mensen. Zet het in uw agenda: Gouden Pijl Emmen 28 Juli 2024.

Vlindermarkt! Dé vlooienmarkt en braderie in de zomer in het centrum van Emmen Vlinderstad. Met elke markt een gevarieerd activiteitenprogramma. Deze sfeervolle en gezellige markt vindt 8 keer per jaar in het zomerseizoen plaats. De markten worden gehouden op de dinsdagen. Het marktgebied is zeer groot en omvat eigenlijk het gehele centrum m.u.v. het overdekte gedeelte. De Vlindermarkten zijn op 9 juli, 16 juli, 23 juli en 30 juli en in augustus op 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus en 27 augustus.

Tot slot! U hoeft zich echt niet te vervelen in de omgeving van onze camping. Bovenstaande zijn enkele ‘hotspots’ maar er valt voldoende te beleven. Voor nog meer inspiratie en de uit agenda,  kunt u een bezoek brengen aan Tourist Info Emmen.

Meer informatie en/of foldermateriaal, fiets- en wandelroutes en Het Drentse Veenland Voordeelpas zijn verkrijgbaar bij de receptie.